Finanční sprostredkovatelia získavajú slobodu vďaka poolom

, PR článok

Práca finančných sprostredkovateľov sa v ostatných rokoch zmenila. A to aj preto, že záujem ľudí o manažment svojich peňazí narastá. Efektívnejšie dnes preto potrebujú pracovať aj samotní finanční sprostredkovatelia.

Finančné sprostredkovanie mení stále svoju tvár. Odpoveďou na menej efektívny systém multi level marketingu (MLM) s množstvom levelov manažérov sa v ostatných rokoch stalo fungovanie finančných sprostredkovateľov v úplne odlišnom systéme – v samostatných organizáciách, tzv. pooloch. Tak získali oproti systému MLM väčší priestor na vlastnú prácu s klientom,  väčšiu slobodu, jednoduchšiu administratívu, technologické zázemie a aj vyššie provízie.

Dôležitú úlohu v nových trendoch finančného sprostredkovania v ostatných rokoch tvorila aj spoločnosť Umbrella Group, ktorá prišla s princípom poolingu pre finančných sprostredkovateľov už pred ôsmimi rokmi. Vlani tak zastrešovala niekoľko stoviek spolupracovníkov a zvýšila obrat o takmer 30 percent.

V Umbrella Group sme vždy verili, že pomáhať ľuďom plánovať ich finančnú budúcnosť je oveľa zábavnejšie a efektívnejšie, keď vás nezväzuje prísny systém a štruktúra,“ uviedol Michal Ďuriš, partner Umbrella Group, a dodal: „Voľnejší systém fungovania ponúka práve pooling, vďaka ktorému pôsobia finanční sprostredkovatelia takmer samostatne. Je to trend posledných rokov. My sme začali s poolingom v čase, keď sa o tejto forme organizovania nedalo hovoriť ešte ako o trende.“

Podľa neho je dnes trh už oveľa ďalej. „Pool funguje ako samostatná firma s vlastnou víziou, obchodným modelom a pravidlami, ale jeho manažéri sa nemusia starať o administratívne, produktové či kvalitné IT služby. Tie zabezpečuje Umbrella Group,“ vysvetlil Michal Ďuriš.

Vďaka tomu finanční sprostredkovatelia získavajú voľnejšiu ruku, majú viac času na klientov, viac zodpovednosti i skúsenosti. Zároveň nemusia riešiť toľko administratívy a môžu sa spoľahnúť na podporu dlhoročnej firmy a nakoniec dostanú aj vyššiu províziu za svoje služby.

Každý z našich sprostredkovateľov si volí typy školení a ich frekvenciu podľa svojej potreby. Nikomu neurčujeme, ako sa má obliekať. Nerobíme náborové školenia. Nevytvorili sme MLM systém. Cena, ktorú si pýtame za tieto služby, je marginálna, aj preto mnohí finanční sprostredkovatelia získajú oveľa viac v podielovom vyčíslení ako v klasickom systéme, kde si z ich provízie berú viacerí manažéri. Mnohokrát sa tak v poole vedia dostať na dvojnásobné provízie,“ opisuje Michal Ďuriš, ktorý je jedným zo štyroch partnerov Umbrella Group.

Nový systém poolingu finančných sprostredkovateľov sa osvedčuje s narastajúcou základňou spolupracovníkov. „Sloboda je najväčší prínos poolingu. Touto formou totiž každý pracuje na seba, preto je motivácia odrazom individuálnej ambície a charakteru. Poolom sa snažíme poskytovať kvalitné služby, školenia, workshopy,“ menoval partner.

Pooly Umbrella Group majú k dispozícii jeden z najlepších softvérov na analýzu produktov, právne poradenstvo, zazmluvnené takmer všetky subjekty na finančnom trhu,  obchodnú a marketingovú podporu.

Nechcel som už predávať iba životné poistky,“ hovorí Andrej Dendys, pool manager pôsobiaci v Bratislave. „Povahou som tak trochu rebel, aj preto mi práca v MLM nesadla. Vždy ma bavila oblasť finančného sprostredkovania, ale prekážalo mi, že mi niekto prikazuje, čo môžem a čo nemôžem klientom ponúkať. Bez ohľadu na to, čo skutočne potrebovali. Páči sa mi kultúra a profesionálne zázemie Umbrella Group, ktoré za desať rokov vytvorili. Dnes si to všetko užívam aj s ďalšími siedmimi kolegami, ktorí tvoria môj pool,“ dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy