Svetová produkcia ocele vzrástla v apríli o vyše 6 %, v štátoch EÚ však klesla

Celosvetová produkcia ocele zaznamenala minulý mesiac rast o vyše 6 %, v prípade producentov v Európskej únii však klesla. Ukázali to v pondelok zverejnené údaje Svetového združenia pre oceľ (WSA).
Ako WSA uviedlo, svetová produkcia ocele dosiahla v apríli 156,7 milióna ton. V porovnaní s aprílom minulého roka to predstavuje rast o 6,4 %.
Najvýraznejší rast zaznamenala Čína, ktorá je aj najväčším producentom a zároveň spotrebiteľom ocele na svete. V apríli dosiahla produkcia v tejto krajine 85 miliónov ton, čo medziročne znamená rast o 12,7 %.
India zvýšila produkciu o 1,5 % na 8,8 milióna ton a o niečo menej, 8,6 milióna ton ocele, vyprodukovalo Japonsko. V jeho prípade však produkcia ocele klesla o 0,8 %. Južná Kórea zvýšila výrobu o 1,4 % na 6 miliónov ton.
Výrazný rast produkcie vykázali Spojené štáty. V apríli dosiahla produkcia ocele v USA 7,4 milióna ton, čo oproti aprílu minulého roka znamená rast o 7,3 %.
Čo sa týka Európskej únie, WSA uviedla, že produkcia v Taliansku klesla v apríli medziročne o 5,7 % na 2 milióny ton a Španielsko vyrobilo 1,3 milióna ton, čo predstavuje pokles o 4,4 %. Rovnaký objem ocele ako Španielsko vyprodukovalo aj Francúzsko, čo v jeho prípade predstavuje medziročný pokles o 8,1 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy