Dohoda medzi USA a Čínou je podľa UBS reálna až tesne pred rokom 2020

Americký prezident totiž podľa banky bude chcieť zvýšiť svoje šance na znovuzvolenie a čínske vedenie bude chcieť eliminovať ďalšiu ekonomickú neistotu.

Keďže USA aj Čína sa zatiaľ vyhli vážnemu spomaleniu ekonomiky, podľa UBS Global Wealth Management majú obe krajiny málo stimulov na to, aby rýchlo uzavreli obchodnú dohodu. Tan Min Lan, šéfka hlavnej investičnej kancelárie UBS Global Wealth Management pre Áziu a Tichomorie, predpovedá, že akákoľvek dohoda medzi USA a Čínou pravdepodobne príde až tesne pred rokom 2020.

„Ani na jednej strane neexistuje dostatok ťažkostí pre rýchlu dohodu,“ povedala Tan Min Lan v pondelok pre televíziu CNBC. „Ak sa pozriete na USA, ekonomika je v skutočnosti dosť silná… Pokiaľ ide o Čínu, vieme, že je schopná prinajmenšom ekonomiku stabilizovať,“ konštatovala. Avšak podľa jej názoru aj tak existuje určitý stimul pre obe strany, aby nakoniec dohodu uzavreli.

Prezident USA Donald Trump totiž bude chcieť zvýšiť svoje šance na znovuzvolenie v roku 2020 a čínske vedenie bude chcieť eliminovať ďalšiu ekonomickú neistotu. „Takže máme pocit, že stále dôjde k dohode, pravdepodobne tesne pred rokom 2020,“ uviedla Tan Min Lan a dodala, že akúkoľvek dohodu musí Peking považovať za výhodnú pre obe strany.

https://www.cnbc.com/2019/05/27/ubs-global-wealth-management-on-us-china-trade-investing-strategy.html

Súvisiace články

Aktuálne správy