Transpetrol už eviduje štandardné dodávky ropy cez ropovod Družba

Dodávky ropy ropovodom Družba sú podľa ministerstva hospodárstva dôležité pre slovenskú energetickú bezpečnosť.

Ruská ropa cez ropovod Družba už tečie na Slovensko bez problémov. Dodávky ropy boli obnovené v stredu po šiestej hodine večer. „Momentálne zabezpečujeme plynulú prepravu ropy v štandardnom režime v požadovanom množstve a kvalite pre svojich odberateľov,“ uviedla pre agentúru SITA spoločnosť Transpetrol, ktorá je jediným prevádzkovateľom prepravnej ropovodnej siete na Slovensku.

Ministerstvo hospodárstva SR víta obnovenie dodávok ropy. „Je to dôležité pre našu energetickú bezpečnosť. Úzko sme koordinovali postup s ďalšími dôležitými aktérmi na Slovensku, pričom sme boli pripravení reagovať na rôzne scenáre vývoja,“ konštatovalo ministerstvo, ktoré ocenilo profesionálny prístup spoločnosti Transpetrol, rafinérie Slovnaft, Správy štátnych hmotných rezerv, ako aj Agentúry pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov v krízových situáciách.

Slovenský prepravca ropy Transpetrol koncom apríla zastavil prepravu nekvalitnej ruskej ropy ropovodom Družba. Pár dní predtým bieloruské médiá totiž informovali, že v rope dovážanej z Ruska sa našiel zvýšený obsah chloridu.

Súvisiace články

Aktuálne správy