Britskí operátori pozastavili uvedenie nových mobilných telefónov Huawei

Firmy EE a Vodafone uviedli, že dôvodom odkladu je neistota okolo mobilov druhého najväčšieho výrobcu smartfónov na svete.

Dvaja britskí mobilní operátori sa rozhodli pozastaviť plány na predaj nových mobilných telefónov čínskej spoločnosti Huawei, vhodných pre siete 5G. Firmy EE a Vodafone v stredu informovali, že pozastavujú uvedenie smartfónov Huawei, ktoré sa môžu používať pre mobilné siete budúcej generácie. Obe spoločnosti uviedli, že dôvodom odkladu je neistota okolo mobilov druhého najväčšieho výrobcu smartfónov na svete.

Generálny riaditeľ telekomunikačnej spoločnosti EE Marc Allera povedal, že predaj smartfónov Huawei sa neobnoví, kým nenadobudne „informácie a dôveru a dlhodobú záruku“, že zákazníci budú mať podporu počas životnosti telefónov.

Americká vláda minulý týždeň obmedzila predaj technológií čínskym dodávateľom telekomunikačnej techniky pre údajne bezpečnostné riziká. Washington však ohlásil, že poskytuje 90-dňové obdobie telekomunikačným operátorom, aby si našli iných dodávateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy