Ceny ropy klesli, americká WTI sa obchoduje okolo 62,50 USD/barel

Ceny ropy v stredu ráno klesli. Príčinou bol nárast ropných rezerv v USA a prísľub Saudskej Arábie, že sa postará o udržanie rovnováhy na trhu. Americká WTI sa obchoduje okolo úrovne 62,50 USD (56 eur) za barel.
Analytici však tvrdia že situácia na ropnom trhu zostáva napätá z dôvodu obmedzenia ťažby zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a eskalácii politického napätia na Blízkom východe.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s júlovým kontraktom sa o 7.27 h SELČ predával po 62,56 USD. To bolo o 57 centov alebo 0,90 % menej než v utorok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. V stredu expiroval júnový kontrakt, ktorý oslabil o 11 centov a ukončil obchodovania na úrovni 62,99 USD za barel.
Júlový kontrakt na severomorskú ropu Brent v stredu ráno zlacnel o 49 centov alebo 0,68 % na 71,69 USD za barel.
Utorková správa American Petroleum Institute (API) ukázala, že ropné rezervy v USA sa v uplynulom týždni zvýšili o 2,4 milióna barelov na 480,2 milióna barelov. Analytici počítali s poklesom o 599.000 barelov. Oficiálne údaje amerického ministerstva energetiky budú zverejnené v stredu popoludní.
Saudská Arábia v stredu vyhlásila, že sa bude snažiť o udržanie rovnováhy na ropnom trhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy