Americká sieť Home Depot zvýšila v 1. kvartáli tržby aj zisk

Americká spoločnosť Home Depot zaznamenala za 1. štvrťrok súčasného obchodného roka rast tržieb a zisku a s rastom počíta aj za celý rok.
Najväčší maloobchodný predajca potrieb pre dom a záhradu v Spojených štátoch informoval, že zisk za 1. kvartál 2018/2019, čo predstavuje obdobie od februára do konca apríla, dosiahol 2,51 miliardy USD (2,25 miliardy eur). V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka vykázal Home Depot zisk 2,4 miliardy USD.
Po úprave o mimoriadne položky dosiahla spoločnosť zisk na akciu na úrovni 2,27 USD. Prekonala tak očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 2,19 USD.
Tržby dosiahli 26,38 miliardy USD. Oproti 1. kvartálu 2017/2018 vzrástli o 5,7 % a firma zároveň splnila očakávania analytikov.
Za celý obchodný rok, ktorý sa skončí v januári, očakáva Home Depot rast tržieb zhruba o 3,3 %. V prípade porovnateľných tržieb by rast oproti predchádzajúcemu roku mal dosiahnuť približne 5 %. Čo sa týka zisku na akciu, ten by sa mal zvýšiť o vyše 3 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy