Tetra Pak uvádza balenie pre vyššiu efektivitu distribúcie

Každých šesť balení vytvára kocku, čím je optimalizovaný priestor pri preprave a skladovaní. Spoločnosť Tetra Pak uvádza na trh balenie s označením Tetra Classic® Aseptic 65ml Cube, ktoré poskytuje efektívne riešenie balenia pre mliečne výrobky, džúsy a iné tekutiny. Ide o ďalší krok spoločnosti smerom k optimalizácii využitia priestoru pri preprave a skladovaní.
Rozmery nového balenia boli navrhnuté tak, aby bolo možné vytvoriť tvar kocky vždy zo šiestich individuálnych balení, čím sa optimalizuje využitie priestoru pri distribúcii a skladovaní. Toto obalové riešenie tak výrazne zvyšuje nákladovú efektívnosť a znižuje environmentálnu stopu.
Nové balenie patrí do skupiny produktov Tetra Classic Aseptic. Tieto balenia sú známe svojím tetraédrickým tvarom, pri ktorom sa spotrebuje minimum obalového materiálu.
V porovnaní s tradičným balením Tetra Classic Aseptic 65ml vyžaduje nové balenie menej sekundárneho obalového materiálu a zaberá približne o 40 % menej miesta pri preprave rovnakého množstva tovaru. V praxi to znamená, že potraviny môžu byť teraz doručené bezpečne na väčšie vzdialenosti pri nižších nákladoch a spotrebiteľom tak dostupné za prijateľnú cenu.
Aleksandra Jędrzejewska, marketingová riaditeľka spoločnosti Tetra Pak, hovorí: „Nové balenie bude prospešné nielen pre spotrebiteľov, ale aj pre obchodné reťazce. Umožní úsporu nákladov ako v oblasti prepravy, tak aj v oblasti skladovania. Vďaka robustnej ochrane produktu, spotrebe minimálneho množstva obalového materiálu a efektívnosti distribúcie poskytuje nové balenie Tetra Classic Aseptic 65ml Cube jednoduchú odpoveď na rastúcu potrebu balení šetrných k životnému prostrediu.“
Toto jedinečné riešenie, ktoré spája viacero balení produktu do jedného multi-balenia, šetrí miesto pri preprave a poskytuje možnosť uložiť až 9600 balení produktu na jednu paletu. V porovnaní s tradičným balením znižuje nové riešenie spoločnosti Tetra Pak spotrebu východzieho obalového materiálu (až do 28 % menej materiálu v porovnaní s podobnými obalovými riešeniami) a ušetrí až do 40 % miesta pri preprave. S tým úzko súvisia aj pozitívne dopady na životné prostredie, vrátane nižších emisií CO2 uvoľňujúcich sa do ovzdušia.

Súvisiace články

Aktuálne správy