Spoločnosť ČEZ ESCO získala majoritu v slovenskej firme e-Dome

Česká spoločnosť ČEZ ESCO vstupuje do slovenskej firmy e-Dome. „Vstup do spoločnosti e-Dome pre nás znamená posilnenie našej pozície v energetických službách na Slovensku,“ uviedol generálny riaditeľ ČEZ ESCO Kamil Čermák. Spoločnosť ČEZ ESCO získala v e-Dome 51-percentný podiel. Zvyšných 49 percent zostáva súčasnému majiteľovi, podnikateľovi Petrovi Lukešovi.

Výšku investície spoločnosti nechceli konkretizovať. „Cenu akvizícii nezverejňujeme, zhoršuje to potom našu pozíciu pri ďalších nákupoch podobného typu,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca spoločnosti ČEZ Roman Gazdík.

Spoločnosť ČEZ ESCO je dcérska firma českej energetickej skupiny ČEZ. Zabezpečuje dodávky elektriny, plynu a tepla, energetické audity a energetické poradenstvo, výstavbu elektrických zariadení, kogeneračných jednotiek a strešných fotovoltaických elektrární. ČEZ ESCO má takmer dve tisíc zamestnancov, tržby v roku 2018 dosiahli 5,5 miliardy českých korún.

Spoločnosť e-Dome je poskytovateľom energetických služieb hlavne na slovenskom trhu. Bola založená v roku 2010. Odvtedy sa podieľala na realizácii projektov zameraných na úsporné opatrenia v oblasti výstavby nových a obnovy existujúcich budov. Spoločnosť má v súčasnosti 20 kmeňových zamestnancov. Priemerné ročné tržby v rokoch 2016 až 2018 dosiahli 1,9 miliónu eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy