Spoločnosť MSM Nováky otvorila zmodernizovanú halu na výrobu munície

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec potvrdil, že v regióne sa plánujú aj ďalšie investície

Dvojmiliónová investícia v Novákoch prinesie do konca roka prácu štyridsiatim ľuďom. Spoločnosť MSM Nováky vo štvrtok otvorila zmodernizovanú halu na kompletizáciu a výrobu munície, a tiež na technické predlženie života munície rôznych typov a kalibrov. Rekonštrukcia pôvodnej haly trvala približne rok. "Museli sme prepracovať stavebnú časť, zriadili nové linky na technické predĺženie života munície, či jej povrchovú úpravu," povedala riaditeľka MSM Nováky Zuzana Helbichová.

 

V hale podľa riaditeľky navýšia výrobné kapacity o približne 80 % oproti súčasnému stavu. Spoločnosť MSM Group, ktorej súčasťou je aj prevádzka v Novákoch, v súčasnosti exportuje do celého sveta takmer 95 % produkcie. Na Slovensku a v zahraničí zamestnáva viac ako dvetisíc ľudí. Portfólio služieb a produktov je strategicky zamerané na zbrojársky priemysel.

Podľa štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Rastislava Chovanca je táto investícia dobrou správou pre región. "Je dobré, že táto firma je schopná expandovať a prináša nové technológie a príležitosti v tomto ťažko skúšanom regióne. Rovnako ma teší, že sa vytvoria nové pracovné miesta," povedal Chovanec. Zároveň dodal, že v regióne sa plánujú aj ďalšie investície.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy