MDV SR vyhlásilo už piatu výzvu na zatepľovanie starších rodinných domov

Občania, ktorí plánujú zatepliť svoje rodinné domy staršie ako desať rokov, môžu opäť žiadať Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR o dotáciu vo výške maximálne 8800 eur. Žiadosti bude možné podávať elektronicky od 17. júna do 30. septembra 2019 alebo do zaevidovania najviac 500 žiadostí, informovalo v stredu MDV SR.
„V piatom kole výzvy už neplatí podmienka, že zatepľovanie musí realizovať licencovaná firma. Naďalej však musí žiadateľ predložiť spracovaný projekt zateplenia rodinného domu, vrátane projektového energetického hodnotenia,“ spresnila hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká. Na dokumentáciu ministerstvo prispieva sumou 800 eur, na zateplenie získa úspešný žiadateľ dotáciu do výšky 40 % z oprávnených nákladov, maximálne však 8000 eur.
„Ministerstvo chce aj naďalej podporovať zatepľovanie starších rodinných domov, a tým znižovanie  nákladov ich vlastníkov na energie. Schválením nových podmienok poskytovania štátnej podpory vychádzame v ústrety majiteľom starších rodinných domov,“ povedal šéf rezortu Árpád Érsek. V doterajších štyroch uzatvorených výzvach na zatepľovanie rodinných domov sa prihlásilo 441 záujemcov. Detailné informácie ako podať žiadosť o dotáciu a podmienky na jej získanie záujemcovia nájdu na internetovej stránke www.zatepluj.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy