Trump chce, aby v obchodnej vojne s Čínou pomohla aj centrálna banka

Podľa šéfa Bieleho domu Čína bude stimulovať ekonomiku, aby riešila vplyv ciel. "Ak by sa v tom Federálny rezervný systém vyrovnal, hra by sa skončila, zvíťazíme!" napísal na Twitteri.

Americká centrálna banka by podľa prezidenta Donalda Trumpa mohla krajinu podporiť v obchodnej vojne s Čínou. Spor v oblasti obchodu medzi dvomi najväčšími ekonomikami sveta sa vystupňoval a obe strany zvýšili clá. Šéf Bieleho domu na Twitteri napísal, že Čína bude stimulovať ekonomiku, aby riešila vplyv ciel. „Čína bude pumpovať peniaze do svojho systému a pravdepodobne bude znižovať úrokové sadzby,“ konštatoval Trump. „Ak by sa v tom Federálny rezervný systém vyrovnal, hra by sa skončila, zvíťazíme! V každom prípade, Čína chce dohodu!“ napísal Trump. Informuje o tom portál bbc.com.

Americký prezident počas posledného roka pri mnohých príležitostiach zaútočil na Federálny rezervný systém a šéfa centrálnej banky Jeromea Powella a vytváral na nich tlak, aby udržiavali úroky na nízkej úrovni. Centrálna banka USA normalizuje menovú politiku po tom, ako úroky roky držala mimoriadne nízko v dôsledku finančnej krízy z roku 2008. Čína sa v rovnakom čase snaží podporiť svoju ekonomiku, keďže čelí spomaleniu hospodárstva a obchodnej vojne.

https://www.bbc.com/news/business-48277172

Súvisiace články

Aktuálne správy