Medzimesačný rast priemyslu SR bol v marci v rámci EÚ tretí najsilnejší

Marcová slovenská priemyselná výroba oproti februáru stúpla o 1,2 %, v rámci celej Európskej únie priemysel medzimesačne o 0,1 % klesol.

Medzimesačný rast priemyselnej produkcie na Slovensku bol v marci v rámci krajín Európskej únie tretí najrýchlejší. Slovenský priemysel v marci oproti februáru podľa kalendárne a sezónne upravených údajov posilnil o 1,2 percenta. Informoval o tom v utorok štatistický úrad EÚ Eurostat. Silnejší medzimesačný rast priemyslu v rámci krajín EÚ, z ktorých boli údaje dostupné, dosiahli iba Litva (3,5 %) a Dánsko (1,8 %). V rámci celej EÚ priemysel v marci medzimesačne o 0,1 percenta klesol, pričom najviac oslabil na Malte (-3,7 %), v Grécku (-2,7 %) a vo Švédsku (-2,3 %).

Medziročne marcová slovenská priemyselná produkcia v rámci krajín EÚ posilnila štvrtým najrýchlejším tempom, a to o 7,3 percenta. Výraznejšie vzrástla len v Írsku (22,1 %), Poľsku (8 %) a v Maďarsku (7,9 %). Najväčšie poklesy evidovali Portugalsko (-7,9 %), Malta (-3,6 %) a Španielsko (-3,4 %). V rámci celej Európskej únie priemysel v marci medziročne posilnil o 0,4 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy