Krok Britov prispel k rekordnému záujmu zahraničných firiem o Nemecko

Rekordných vyše 2060 zahraničných firiem v minulom roku buď rozšírilo svoje aktivity, alebo začalo pôsobiť na nemeckom trhu. Uviedla to v pondelok nemecká Agentúra pre rozvoj zahraničného obchodu a investícií (GTAI).
Podľa GTAI, ktorej výsledky zverejnila agentúra DPA, rozšírilo svoje aktivity v Nemecku alebo v krajine otvorilo prevádzku celkovo 2062 zahraničných podnikov, čo predstavuje nový rekord.
Medzi hlavné faktory, ktoré presvedčili zahraničné firmy, aby sa rozhodli pre nemecký trh, zaradila agentúra brexit. Od júna 2016, keď Briti v referende rozhodli o odchode z Európskej únie, sa počet britských firiem, ktoré začali v Nemecku pôsobiť, zvýšil o 34 %. V minulom roku evidovala GTAI v Nemecku celkovo 168 britských investičných projektov.
Najväčší počet investičných projektov však pochádzal z USA, celkovo 345. Na druhom mieste sa umiestnilo Švajčiarsko s 229 projektmi.
Zhruba tretina zahraničných firiem sa v Nemecku orientovala na odbyt a marketing, dodala GTAI. Na porovnanie, približne 17 % sa zameriavalo na výrobu a výskum.

Súvisiace články

Aktuálne správy