Výnosy O2 na Slovensku v prvom kvartáli mierne stúpli, rástol aj zisk a počet zákazníkov

Mobilný operátor O2 evidoval ku koncu marca na Slovensku 2,048 milióna zákazníkov.

Mobilný operátor O2 zvýšil v prvom kvartáli na Slovensku výnosy, zisk aj počet zákazníkov. Podľa zverejnených údajov totiž výnosy spoločnosti O2 Slovakia dosiahli za prvé tri mesiace tohto roka 71 mil. eur, čo znamenalo mierny medziročný rast o 3 %, kým zisk EBITDA oproti prvému kvartálu vlaňajška vzrástol o 13 % na 27,9 mil. eur.

Počet zákazníkov O2 sa medziročne zvýšil o 5 % na 2,048 milióna. „Výrazne rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol na vyše 63 %. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol v úvode roka 10 eur,“ informoval operátor.

O2 pôsobí na Slovensku prostredníctvom slovenskej dcéry materskej O2 Czech Republic od roku 2006, kedy naň vstúpila ako súčasť španielskej skupiny Telefónica. Svoju komerčnú prevádzku operátor začal 2. februára 2007 a poskytoval služby pod značkou O2. Skupina Telefónica sa koncom roka 2013 dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 mld. eur. Česká i slovenská firma sa premenovali na O2. Telekomunikačný operátor O2 bude pôsobiť pod touto značkou v ČR aj na Slovensku až do roku 2022.

Súvisiace články

Aktuálne správy