Výnosy a zisk skupiny Slovak Telekom v úvode roka mierne stúpli

Konsolidované výnosy Slovak Telekomu dosiahli za prvé tri mesiace tohto roka vyše 185 mil. eur.

Výnosy a zisk skupiny Slovak Telekom v prvom štvtvrťroku tohto roka mierne rástli. Konsolidované výnosy telekomunikačného operátora totiž dosiahli 185,4 mil. eur, čo znamenalo v medziročnom porovnaní nárast o 2,6 %. Upravený zisk EBITDA rástol podobným tempom. Medziročne o 2,5 % na 82,2 mil. eur. Z dcérskych spoločností Slovak Telekomu pritom najvyššie tržby v prvom kvartáli vykázala Digi Slovakia na úrovni 9,8 mil. eur. Výnosy PosAmu predstavovali bezmála 7 mil. eur a Zoznam a Zoznam Mobile dosiahli kvartálne výnosy 1,6 mil. eur.

Ako ďalej informovala spoločnosť, v úvode roka sa jej darilo zvyšovať počet svojich zákazníkov. V mobilnej sieti počet zákazníkov, ktorí vykázali aktivitu počas posledných 12 mesiacov, v prvom kvartáli medziročne vzrástol o 4,7 % na 2,391 milióna. Z toho počet zmluvných zákazníkov sa zvýšil o 5,9 % na 1,54 milióna, počet zákazníkov predplatených kariet o 2,6 % na 601 tisíc. Počet SIM kariet pre SkyToll stagnoval na úrovni 250 tisíc.

Celkový počet zákazníkov, ktorí využili služby Slovak Telekomu v mobilnej sieti v posledných troch mesiacoch, dosiahol 2,293 milióna. Zaujímavosťou je pokračujúci silný rast dátovej prevádzky v mobilnej sieti, ktorá už dosiahla 2 550 TB mesačne a medziročne stúpla o 50 %.

Väčšina segmentov z pohľadu počtu zákazníkov rástla v prvom štvrťroku Slovak Telekomu aj v rámci pevnej siete. Medziročný pokles vykázal iba počet užívateľov pevných liniek o 0,7 % na 854 tisíca. Naopak, mierny rast, o 1,8 %, evidovala spoločnosť pri širokopásmových prístupoch na 693 tisíc a počet zákazníkov televíznych služieb Magio a Digi TV stúpol o 3,5 % na nové maximum 621 tisíc.

Slovak Telekom je slovenský multimediálny operátor. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Spoločnosť Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej jediným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. so 100-percentným podielom akcií.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy