Začína sa rekonštrukcia zastávky MHD Amfiteáter v Košiciach

Ďalšou etapou pokračuje v Košiciach projekt modernizácie zastávok verejnej dopravy. Vo štvrtok (9. 5.) sa začína rekonštrukcia autobusovej zastávky Amfiteáter na Festivalovom námestí smer Watsonova ulica. Ukončenie stavebných prác sa predpokladá v mesiaci júl.
„Dočasná náhradná zastávka pre cestujúcich bude po dohode s Dopravným podnikom mesta Košice zriadená za cestnou svetelnou signalizáciou priechodu pre chodcov na Festivalovom námestí v smere na Ulicu Československej armády na mieste existujúcej autobusovej zastávky,“ informoval o tom magistrát mesta.
 Projekt Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov sa týka celkovo 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady na projekt predstavujú sumu 987.556 eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, desať percent spolufinancuje štátny rozpočet a päť percent mesto Košice. 
Stavebné práce zahŕňajú úpravu nástupnej plochy, vybudovanie betónovej autobusovej niky, bezbariérového prístupu a vybavenie zastávky označníkom s LED informačnou tabuľou. 

Súvisiace články

Aktuálne správy