Výrobca lietadiel Bombardier chystá predaj svojej divízie v Severnom Írsku

Bombardier má v Severnom Írsku takmer 4 tis. pracovníkov, čo znamená, že je najväčším priemyselným zamestnávateľom v regióne.

Kanadský výrobca lietadiel Bombardier sa v rámci reorganizácie chystá predať svoju divíziu v Severnom Írsku. Firma, ktorá má závody aj v Maroku, predáva celé svoje podnikanie v oblasti produkcie komponentov trupov lietadiel. Spoločnosť vo vyhlásení oznámila "konsolidovanie všetkých aktív výroby lietadiel do jednej zoštíhlenej a úplne integrovanej firmy". "V dôsledku toho sa Bombardier bude snažiť o predaj svojej výroby v Belfaste a Maroku". Informoval o tom portál bbc.com.

Zatiaľ nie je jasné, kto by mohol tento majetok kúpiť, ale mohol by byť atraktívny pre globálne strojárske firmy, ktoré sú významnými subdodávateľmi leteckého priemyslu, konštatuje bbc.com. Bombardier má v Severnom Írsku takmer 4 tis. pracovníkov, čo znamená, že je najväčším priemyselným zamestnávateľom v regióne.

Kanadský výrobca lietadiel má celkovo viac ako 68 tis. zamestnancov v 28 krajinách. Za minulý rok vykázal príjmy v objeme 16,2 mld. USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy