Aurobusový prepravca FlixBus kupuje od skupiny Transdev značku Eurolines

Transakcia zahŕňa všetky aktivity Eurolines vo Francúzsku, v Holandsku, Belgicku, Španielsku a tiež v Českej republike, pričom ponuka autobusových spojení sa týka 25 krajín.

Prepravná spoločnosť FlixBus pôsobiaca aj na Slovensku kúpila od skupiny Transdev diaľkovú autobusovú dopravu pod značkou Eurolines a isilines. Rokovania o predaji sa začali 4. marca a skončili sa 30. apríla, informoval vo štvrtok FlixBus. Transakcia zahŕňa všetky aktivity Eurolines vo Francúzsku, v Holandsku, Belgicku, Španielsku a tiež v Českej republike, pričom ponuka autobusových spojení sa týka 25 krajín. Vo vnútroštátnej autobusovej preprave vo Francúzsku operuje spoločnosť pod značkou isilines.

Na prevzatie obchodných aktivít Eurolines budú dohliadať regionálni riaditelia FlixBusu. Skupina Transdev si ponecháva aktivity v oblasti prenájmu autobusov vo Francúzsku, ktoré budú po novom prevádzkované pod značkou Transdev (predtým isilines). Zamestnanci FlixBusu a Eurolines budú spoločne pripravovať integráciu organizácie a siete.

"Chceme ponúkať zelenú a dostupnú mobilitu cestovateľom po celom svete. Integrácia dopravných sietí Eurolines a isilines umožňuje náš ďalší európsky rozvoj," povedal zakladateľ a generálny riaditeľ FlixBusu Jochen Engert. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transdev Group Thierry Mallet informoval, že rokovania o predaji aktivít v diaľkovej autobusovej doprave boli rýchle a efektívne. "Tento predaj je súčasťou novej stratégie Transdevu. A tou je sústrediť sa na náš hlavný biznis, verejnú dopravu a služby prepravy v oblasti B2B, a podávať výkon za čo najlepšie ceny, prinášať technologické a digitálne inovácie," dodal Mallet.

FlixBus vstúpil na nemecký trh v roku 2013 a o dva roky neskôr na francúzsky trh s diaľkovou autobusovou dopravou. "Spojením našich dopravných sietí vzniká namiesto paralelnej ponuky jedna silná sieť. Integrácia ponuky Eurolines posilňuje našu európsku sieť spojov a dopĺňa náš ďalší rozvoj na kľúčových európskych trhoch," uzavrel Engert.

Spoločnosť FlixMobility pôsobí v diaľkovej autobusovej a železničnej doprave cez značky FlixBus a FlixTrain. Má najväčšiu európsku sieť diaľkových autobusov a od roku 2018 aj prvé diaľkové vlakové spoje. Od vlaňajška prevádzkuje diaľkové spoje aj v USA. Prevádzku autobusov FlixBus zabezpečujú regionálni partneri, hlavne rodinné firmy. FlixTrain funguje v spolupráci so súkromnými vlakovými prepravcami.

Skupinu Transdev vlastnia spoločnosti Caisse des Dépôts Group (podiel 66 %) a RETHMANN Group (34 %). Skupina s 82 tisíc zamestnancami v 20 krajinách vlani dosiahla celkové príjmy v objeme 6,9 miliardy eur.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy