Výnosy Orange Slovensko v prvom štvrťroku medziročne mierne klesli

Kým za prvé tri mesiace minulého roka evidovala spoločnosť výnosy v sume 137,4 mil. eur, v prvom štvrťroku tohto roka to bolo 134,7 mil. eur.

Výnosy spoločnosti Orange Slovensko medziročne mierne klesli. Telekomunikačný operátor za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol výnosy 134,7 mil. eur. V rovnakom období vlaňajška to bolo 137,4 mil. eur. Viac než 22 % z výnosov za mobilné služby tvorili výnosy z mobilných dátových služieb, ktoré dosiahli v prvom štvrťroku 22,3 mil. eur pri náraste o 3,5 %. Informovala o tom spoločnosť Orange Slovensko. Stále významnejšiu časť výnosov tvoria podľa vyjadrení firmy výnosy z fixných služieb. Na celkových výnosoch sa podieľali 6,3 % a medziročne sa zvýšili o takmer 10 % na 8,5 mil. eur.

Celkovo 152 tisíc zákazníkov pri medziročnom raste o 5 % sa počas prvých troch mesiacov tohto roku rozhodlo podpísať alebo opätovne predĺžiť zmluvu na paušál alebo mobilný internet. Ku koncu tretieho mesiaca operátor Orange evidoval 2,788 mil. aktívnych zákazníkov mobilných a 208 tisíc zákazníkov fixných služieb, vrátane 80 tisíc zákazníkov digitálnej TV. Počet zákazníkov mobilných dátových služieb sa zvýšil na 1,44 milióna a počet zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo 4G siete, narástol o 5 % na 187 tisíc.

Ešte rýchlejším tempom ako počet zákazníkov mobilných dátových služieb rástla v prvom kvartáli mobilná dátová prevádzka. V medziročnom porovnaní preniesli zákazníci Orangeu v mobilnej dátovej sieti o 26 % viac dát, pričom už 73 % dát z celkového objemu 6,7 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti. Tá je aktuálne dostupná pre 94,2 % populácie Slovenska. Do spoločnosti Orange si prenieslo svoje číslo viac než 19 tisíc nových zákazníkov, čo je o 37 % viac. Naproti tomu, počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo z Orangeu k inému operátorovi, medziročne klesol o 12 % na 22 tisíc.

Spoločnosť Orange Slovensko je telekomunikačnou spoločnosťou a najväčším mobilným operátorom na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange. Tá zamestnáva 151 tisíc ľudí na celom svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy