Prevádzkový zisk Samsungu klesol o vyše 60 percent

Za prvé tri mesiace tohto roka juhokórejská firma vykázala prevádzkový zisk v sume 6,2 bil. wonov.

Prevádzkový zisk juhokórejského výrobcu elektroniky Samsung Electronics Co. za január až marec medziročne oslabil o vyše 60 percent v dôsledku poklesu cien čipov. Technologický gigant v utorok informoval, že jeho prevádzkový zisk za prvé tri mesiace tohto roka je v sume 6,2 bil. juhokórejských wonov (KRW). Tržby spoločnosti v prvom kvartáli 2019 sa oproti rovnakému obdobiu pred rokom znížili o 13,5 percenta na 52,4 bil. KRW.

Samsung uviedol, že predaj jeho smartfónov Galaxy S10 bol dobrý, ale ziskovosť divízie mobilných telefónov aj tak klesla vzhľadom na silnejšiu konkurenciu v oblasti lacnejších a stredne drahých mobilov. Firma okrem toho predpokladá ďalšie zníženie cien pamäťových čipov v druhom štvrťroku napriek očakávaniam, že nastane mierne zlepšenie dopytu, ktorého motorom budú produkty pre mobilnú komunikáciu.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou.
(1 EUR = 1 294 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy