Ázijské trhy uzatvorili zmiešane, čaká sa na ďalšie kolo čínsko-amerických obchodných rokovaní

Vyjednávači USA a Číny sa tento týždeň stretnú na ďalších rozhovoroch o vyriešení obchodných sporov, o dosiahnutom pokroku hovoria obe strany.

Obchodovanie na akciových trhov v Ázii malo v pondelok zmiešané výsledky. Pozornosť investorov sa zameriava na ďalšie kolo čínsko-amerických obchodných rokovaní, čaká sa aj na Federálny rezervný systém (Fed) v USA, ktorý zverejní aktualizovanú prognózu vývoja úrokových sadzieb.

Hongkonnsky index Hang Seng posilnil o 0,5 % na 29 743,46 bodu a juhokórejský Kospi o 0,7 % na 2 195,52 bodu. Zložený šanghajský index klesol o 0,8 % na 3 061,54 bodu. Japonská burza bola v pondelok pre štátny sviatok zatvorená.

Vyjednávači USA a Číny sa tento týždeň stretnú na ďalších rozhovoroch v úsilí nájsť riešenie sporu, v rámci ktorého dve najväčšie svetové ekonomiky zaťažili vzájomný obchod zvýšenými clami. Peking aj Washington zhodne tvrdia o dosiahnutom pokroku, čo pomohlo zmierniť obavy z eskalácie konfliktu, ktorý spôsobuje neistotu na globálnych trhoch. Hlavnými otvorenými otázkami zostávajú čínska politika v oblasti štátnej podpory vyspelých informačných technológií a ochrany duševného vlastníctva zahraničných firiem.

Súvisiace články

Aktuálne správy