Spoločnosť Manutan zvýšila svoje tržby na 2,7 milióna eur

Minuloročný obrat firmy tak medziročne vzrástol o 7 percent.

Spoločnosť Manutan Slovakia, ktorá je dodávateľom výrobkov pre kancelárie, sklady a dielne, dosiahla v minulom roku tržby 2,7 milióna eur. Minuloročný obrat tak medziročne vzrástol o 7 percent. Podľa portálu Finstat zvýšila vlani spoločnosť zisk o 219 percent na takmer 122,8 tis. eur. Ako informoval riaditeľ spoločnosti Tomáš Střelský, väčšina ich produktov a riešení mieri do výrobných podnikov v automobilovom, strojárskom, hutníckom, zdravotníckom alebo chemickom priemysle.

„Nákupy režijného (nepriameho) materiálu, ktoré nie sú priamo spojené s predmetom podnikania našich zákazníkov, znamenajú síce pre firmu len asi 5 % celkového objemu nákupu, ale tvoria až 60 % objemu objednávok,“ dodal. Vo svojom e-shope na Slovensku má spoločnosť 32 tisíc produktov od 250 dodávateľov.

Na Slovensku Manutan pôsobí od roku 2005 a ponúka produkty a riešenia nielen pre kancelárie, sklady a dielňu, ale tiež v oblasti bezpečnosti a ochrany pri práci, požiarnej ochrany, hygieny a upratovania alebo obalov a obalovej techniky. Väčšina dodávateľov je z Európy, z toho významná časť zo Slovenska a susedných štátov. Manutan Slovakia je súčasťou francúzskeho holdingu Manutan International, ktorý v minulom roku celkovo dosiahol obrat 740 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy