Hodnota trhu kryptomien v priebehu hodiny klesla o desať miliárd dolárov

Trh klesol po tom, ako generálny prokurátor štátu New Yorku obvinil prevádzkovateľa bitcoinovej burzy Bitfinex a emitenta digitálnej meny tether Tether Limited, že zatajili stratu 850 mil. USD.

Hodnota trhu kryptomien podľa údajov webovej stránky CoinMarketCap vo štvrtok večer klesla o približne 10 mld. USD v priebehu jednej hodiny. Stalo sa to po tom, ako generálny prokurátor štátu New Yorku obvinil prevádzkovateľa bitcoinovej burzy Bitfinex a emitenta digitálnej meny tether Tether Limited, že zatajili stratu v objeme 850 mil. USD. Informuje o tom portál cnbc.com.

Úrad prokurátora vo štvrtok uviedol, že Bitfinex odovzdal 850 mil. USD panamskej firme Crypto Capital bez toho, aby to oznámil investorom. Manažéri firiem Bitfinex a Tether potom údajne „zrealizovali sériu protichodných korporátnych transakcií“, pričom Bitfinex získal prístup k hotovostným rezervám Tetheru. Firma Bitfinex rozhodne odmietla údajnú stratu v sume 850 mil. USD a vyhlásila, že tieto financie „neboli stratené, ale v skutočnosti boli zadržané a ochránené“.

Bitcoin, ktorý je najväčšou kryptomenou na svete, podľa stránky CoinDesk za 24 hodín klesol o štyri percentá. Druhá najväčšia digitálna mena ethereum v rovnakom čase oslabila o šesť percent a tretia najväčšia digitálna mena XRP stratila tri percentá. Mena tether si pohoršila o jedno percento.

Súvisiace články

Aktuálne správy