Igor Moravčík je aj naďalej prezidentom Slovenskej komory zubných lekárov

Igor Moravčík je aj naďalej prezidentom Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL). Ako uviedla komora v tlačovej správe, delegáti snemu komory ho zvolili 24. apríla opäť do funkcie. Moravčík je prezidentom komory od roku 2015.

"Komora už nie je na okraji záujmu zdravotníckeho sektora. Dosiahli sme zásadné posuny v oblasti legislatívnej činnosti, v rokovaniach so zdravotnými poisťovňami, v sústavnom celoživotnom vzdelávaní zubných lekárov, v práci s médiami, v kampaniach edukácie a dodržiavania správnej starostlivosti o ústnu dutinu,“ povedal Igor Moravčík vo svojom príhovore.

Do ďalšieho funkčného obdobia si stanovil štyri priority, a to vytvorenie Rady odborníkov s cieľom tvorby odborných štandardov a odborných stanovísk, nadviazanie úzkej spolupráce s regionálnou a miestnou samosprávou a úradmi štátnej správy v oblasti vytvorenia reálnej a následne optimálnej siete zubných lekárov. Chce sa tiež venovať novým riešeniam pregraduálneho a postgraduálneho vzdelávania zubných lekárov a prezentácii komory ako organizácie zastupujúcej zubných lekárov.

Slovenská komora zubných lekárov je mimovládna samosprávna nepolitická stavovská a profesijná organizácia pôsobiaca na území SR. Združuje zubných lekárov, podporuje ich záujmy a ochraňuje ich stavovskú česť, podieľa sa na utváraní podmienok a zvyšovaní odbornej úrovne poskytovanej stomatologickej starostlivosti.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy