Holdingová spoločnosť STEFE SK odkúpila nitriansku spoločnosť V.I.Trade

Holdingová spoločnosť STEFE SK, a. s., Banská Bystrica, ktorá zastrešuje spoločnosti skupiny STEFE v oblasti teplárenstva a energetických služieb, odkúpila nitriansku spoločnosť V.I.Trade. Touto akvizíciou spoločnosť rozširuje svoje pôsobenie v oblasti realizácií teplárenských projektov a dodávok meracej techniky. „V.I.Trade bude už ako súčasť skupiny STEFE podnikať s novým vedením, avšak s pôvodným obchodným názvom a rozsahom aktivít,“ uviedol Juraj Bronček, riaditeľ rozvoja spoločnosti a akvizícií. Hodnotu transakcie na základe dohody zmluvných strán spoločnosti nezverejnili.
V.I.Trade patrí medzi popredných dodávateľov materiálov a prác v oblasti inštalácií systémov vykurovania, chladu, vody a plynu pre bytovú aj komunálnu sféru. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 1993. Holdingová spoločnosť STEFE SK, a. s., poskytuje komplexné služby spoločnostiam skupiny STEFE, ktoré pôsobia v oblasti energetiky a energetických služieb od roku 1995. Kľúčovou oblasťou podnikania skupiny je prevádzkovanie systémov centralizovaného zásobovania teplom, z ktorých dodáva teplo viac ako 250.000 ľuďom v 19 slovenských mestách a obciach. Do ich modernizácie investovala už viac ako 170 miliónov eur. Silným kapitálovým a finančným zázemím skupiny je materská spoločnosť Energie Steiermark AG, ktorá patrí k najväčším a najstabilnejším energetickým spoločnostiam v Rakúsku.
Podľa predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa STEFE SK Ondreja Borguľu nadväzuje akvizícia V.I.Trade na stratégiu firmy etablovať sa na širšom trhu a rozšíriť aktivity v tepelnej energetike aj mimo zásobovania teplom. „V.I.Trade má skúsených ľudí a know-how z realizácií tepelných energetických zariadení a ďalších teplárenských projektov. Veľmi silná je aj pozícia firmy v distribúcii meracej techniky. Začlenením nitrianskej spoločnosti do nášho portfólia vznikne množstvo synergických efektov, ktoré nám umožnia realizovať projekty efektívne ako v rámci našej skupiny tak aj pre našich klientov,“ uviedol Borguľa.

Súvisiace články

Aktuálne správy