Dve tretiny amerických finančných riaditeľov očakávajú recesiu v druhom polroku 2020

Väčšina finančných riaditeľov však predpokladá v najbližšom roku zvýšenie kapitálových výdavkov, zvýšenie počtu zamestnancov o 2 % a rast miezd o 3 %.

Približne 67 percent finančných riaditeľov amerických firiem, ktorých vo svojom prieskume oslovila Dukeova univerzita, sa domnieva, že ekonomika USA sa v druhej polovici budúceho roka dostane do recesie. O výsledku prieskumu informoval portál foxbusiness.com. „Myslím si, že recesia je na obzore,“ povedal John Graham, profesor finančníctva Dukeovej univerzity a šéf prieskumu Globálny podnikateľský výhľad.

Napriek negatívnemu výhľadu v otázke recesie väčšina finančných riaditeľov predpokladá zvýšenie kapitálových výdavkov v najbližších dvanástich mesiacoch. Zároveň uviedli, že očakávajú zvýšenie počtu zamestnancov o 2 percentá a 3-percentný rast miezd v dôsledku nízkej nezamestnanosti.

V záverečnom štvrťroku vlaňajška americká ekonomika podľa druhého odhadu posilnila o 2,2 percenta a očakáva sa, že v prvom kvartáli tohto roka sa hrubý domáci produkt USA zväčšil o 2,3 percenta.

https://www.foxbusiness.com/economy/is-a-recession-coming-in-2020-heres-what-most-cfos-think

Súvisiace články

Aktuálne správy