Britský maloobchod v marci prekvapujúco posilnil napriek obavám z brexitu

Spotrebitelia ignorovali chaos súvisiaci s brexitom. Medzimesačne maloobchodné tržby v krajine vzrástli o 1,1 % a medziročne o 6,7 %.

Britské maloobchodné tržby v marci prekvapujúco výrazne stúpli, keďže spotrebitelia ignorovali chaos súvisiaci s brexitom. Napriek obavám, že výdavky výrazne klesnú v dôsledku zväčšujúcej sa neistoty spôsobenej brexitom, údaje britského štatistického úradu ukázali, že maloobchod krajiny v marci posilnil o 1,1 percenta. Informoval o tom portál theguardian.com. Poznamenal, že schopnosť spotrebiteľov nevšímať si politické udalosti prekvapila londýnske finančné centrum City, ktoré predpovedalo oslabenie maloobchodu o 0,3 percenta.

„Tržby podporilo mierne počasie v marci,“ uviedla Rhian Murphyová, vedúca oddelenia britského štatistického úradu pre maloobchodné tržby. Medziročný marcový rast britského maloobchodu bol na úrovni 6,7 percenta, čiže bol najsilnejší od októbra 2016. Tržby maloobchodu Británie za celý prvý štvrťrok oproti záverečnému kvartálu vlaňajška stúpli o 1,6 percenta.

https://www.theguardian.com/business/2019/apr/18/shoppers-ignore-brexit-chaos-as-uk-retail-sales-show-surprise-jump-ons

Súvisiace články

Aktuálne správy