Tržby Nestlé v 1. kvartáli vzrástli

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé vo štvrtok potvrdil svoju predpoveď, podľa ktorej organický rast jeho tržieb v tomto roku prekročí 3 %. V 1. štvrťroku 2019 totiž dosiahol lepší, ako očakávaný nárast tržieb vďaka dobrým výsledkom v Spojených štátoch a Číne.
Konkrétne, jeho celkové tržby sa v prvých troch mesiacoch roka zvýšili o 4,3 % na 22,2 miliardy švajčiarskych frankov (19,47 miliardy eur) z 21,3 miliardy CHF v rovnakom období vlani. Takzvané organické tržby, v ktorých nie sú zahrnuté podniky podliehajúce strategickému preskúmaniu, pritom stúpli o 3,4 %, zatiaľ čo analytici, ktorých oslovila spoločnosť Infront Data, predpovedali, že stúpnu o 2,8 %.
Apetít spotrebiteľov po čerstvých a lokálnych potravinách zasiahol predaj baleného tovaru. Nestlé a jeho konkurenti sa preto snažia zamerať na rýchlorastúce kategórie produktov, ako sú dojčenská výživa alebo káva, urýchlenie inovácií a zníženie množstva cukru a tuku vo svojich výrobkoch.
Spoločnosť so sídlom vo Vevey v západnom Švajčiarsku uviedla, že jej najväčšie trhy, Spojené štáty a Čína, si v 1. štvrťroku udržali dobrú dynamiku.
Nestlé pokračuje v roku 2019 v projekte zlepšovania organických tržieb a prevádzkovej marže. Spoločnosť tiež očakáva, že jej základný zisk na akciu pri konštantných kurzoch v roku 2019 vzrastie.

Súvisiace články

Aktuálne správy