Zisk Bank of America v 1. kvartáli vzrástol o 6 %

Americká banka Bank of America (BofA) oznámila za 1. kvartál rast zisku, pričom prekonala očakávania trhov. Prispelo k tomu zvýšenie vkladov a úverov, ako aj zníženie nákladov, čo umožnilo vykompenzovať slabšie výsledky divízie investičného bankovníctva.
Druhá najväčšia banka v Spojených štátoch informovala, že jej čistý zisk dosiahol v 1. kvartáli 6,87 miliardy USD (6,07 miliardy eur). Medziročne to znamená rast o 6 %.
Bez započítania jednorazových položiek dosiahla banka na akciu 71 centov a prekonala odhady analytikov, ktorí očakávali upravený zisk na akciu na úrovni 66 centov. Pred rokom dosiahol upravený zisk na akciu 62 centov.
BofA oznámila, že objem spotrebiteľských úverov vzrástol v kvartáli medziročne o 3 % a objem úverov pre firmy sa zvýšil o 4 %. Vzrástla aj hodnota vkladov, a to takmer o 5 %.
Nemalou mierou sa pod výsledky podpísalo zníženie nákladov. Ako banka uviedla, neúrokové náklady dosiahli 13,2 miliardy USD, čo oproti rovnakému obdobiu minulého roka znamená pokles o 4,5 %.
Tržby stagnovali a dosiahli 23 miliárd USD. V tomto smere banka mierne zaostala za odhadmi trhov, ktoré počítali s rastom tržieb na úrovni 23,3 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy