Súd s M. Winterkornom sa pravdepodobne nezačne skôr ako v roku 2020

Súd s bývalým šéfom automobilového koncernu Volkswagen (VW) Martinom Winterkornom pre škandál s emisiami naftových vozidiel sa pravdepodobne nezačne pred rokom 2020.
„Žaloba bola prijatá a teraz sa dôkladne preskúma,“ povedala hovorkyňa okresného súdu v severonemeckom meste Braunschweig Jessica Henrichsová.
Podľa Henrichsovej skúmanie žaloby potrvá niekoľko mesiacov vzhľadom na množstvo dokumentov, ktoré je potrebné preštudovať. Až potom sa môže začať proces.
„Či sa to stane v priebehu tohto roka, nemôžeme zaručiť, pre množstvo dokumentov,“ povedala s tým, že je to nepravdepodobné.
Vzhľadom na očakávaný veľký záujem verejnosti, bude potom tiež potrebné rozhodnúť, či je súdna sieň v meste dostatočne veľká, alebo či sa bude proces konať v iných miestnostiach.
Štátny prokurátor v Braunschweigu v pondelok (15. 4.) obvinil Winterkorna a ďalších štyroch vedúcich pracovníkov VW z obzvlášť závažných podvodov.
Winterkorn je tiež obvinený z porušenia dôvery, pretože po tom, čo sa 25. apríla 2014 dozvedel o nezákonnej manipulácii s dieselovými motormi, verejne o tom ihneď neinformoval.

Súvisiace články

Aktuálne správy