Penta Real Estate predala košický kancelársky projekt Business Centrum Tesla 2

Kancelársky objekt kúpila rakúska spoločnosť European City Estates, zaviazala sa kúpiť aj ďalšiu pripravovanú fázu projektu Business Centrum Tesla 3.

Penta Real Estate predala kancelársky projekt Business Centrum Tesla 2 (BCT 2) v Košiciach rakúskej spoločnosti European City Estates (ECE). BCT 2 zahŕňa 14 600 metrov štvorcových prenajímateľných priestorov a medzi jej najväčších nájomcov patria spoločnosti T-Systems Slovakia, Deloitte, Diebold-Nixdorf či Colonnade. „Na strane predávajúceho poskytovala poradenstvo pri transakcii realitno-poradenská spoločnosť JLL, pričom po dohode oboch strán nebola jej suma zverejnená,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Spoločnosť ECE sa zaviazala kúpiť aj ďalšiu pripravovanú fázu projektu Business Centrum Tesla 3, ktorá bude mať 15 500 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. BCT 3 už disponuje stavebným povolením a predbežný začiatok výstavby je plánovaný na jar budúceho roka.

Prvá fáza kancelárskeho projektu BCT 1 má 17 650 metrov štvorcových a je plne obsadená nájomcami. Spolu s plánovanou výstavbou tretej fázy tak tvorí BCT komplexný kancelársky a technologický park s rozlohou takmer 48 tisíc metrov štvorcových prenajímateľných priestorov.

Penta Real Estate je jedna z platforiem stredoeurópskej investičnej skupiny Penta, ktorá bola založená v roku 1994. Realitná divízia Penty má v súčasnosti 26 projektov na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku, pričom sa zameriava najmä na segment kancelárií, bytov a retailu. V roku 2017 dosiahla hodnota aktív Penta Real Estate vyše jednu miliardu eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy