Spoločnosť GoHealth plánuje na Slovensku investovať vyše 15 miliónov USD

Americká softvérová spoločnosť dokončila akvizíciu firmy Creatix vrátane jej 80-členného slovenského tímu.

Americká softvérová spoločnosť GoHealth, ktorá pôsobí v oblasti poskytovania technických riešení v sprostredkovaní zdravotníckeho poistenia, plánuje na Slovensku investovať vyše 15 miliónov USD. Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe spoločnosti, GoHealth dokončila akvizíciu firmy Creatix vrátane jej 80-členného slovenského tímu. Tento krok prichádza po štvorročnom partnerstve oboch firiem. “Slovensko je kľúčovým elementom rastu spoločnosti GoHealth, ktorá rozširuje svoju globálnu značku,” uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Creatix David Jelinek.

Keďže spoločnosť GoHealth rozširuje svoj potenciál, plánuje v tomto roku vytvoriť na Slovensku približne 20 pracovných miest. Plány zahŕňajú rozšírenie kancelárií v Bratislave a otvorenie novej pobočky v Košiciach. „Creatix síce začína fungovať pod názvom GoHealth, bude však aj naďalej podporovať svoju nezávislú základňu startupových klientov počas prechodného obdobia,“ píše sa v správe.

Creatix je vývojárska softvérová firma z Chicaga s pobočkou na Slovensku, kde pôsobí 80 zamestnancov.

GoHealth je spoločnosť so sídlom v Chicagu, stojí za vývojom systému GoHealthInsurance.com. Tento online priestor pre sprostredkovanie súkromného zdravotného poistenia využilo už viac ako 30 mil. spotrebiteľov. GoHealth pomáha jednotlivcom či rodinám získať pre nich najvhodnejšie zdravotné poistenie, keďže vďaka spolupráci s 300 zdravotnými poisťovňami umožňuje spotrebiteľom porovnať jednotlivé produkty rôznych spoločností. Spoločnosť GoHealth bola založená v roku 2001.

Súvisiace články

Aktuálne správy