Firma Coface prevzala slovinského poisťovateľa úverov SID-PKZ

Spoločnosť bude pôsobiť pod novým názvom Coface PKZ.

Spoločnosť Coface, ktorá pôsobí v oblasti poistenia pohľadávok a kreditného rizika, prevzala slovinského poisťovateľa úverov SID-PKZ. Firma bude pôsobiť pod novým názvom Coface PKZ. Coface tak posilní svoj trhový podiel v regióne Jadranu. Coface PKZ sa integruje do regiónu strednej a východnej Európy pod vedením regionálneho riaditeľa Declana Dalyho. Informovala o tom spoločnosť Coface v tlačovej správe.

„Akvizícia SID-PKZ je prvou vonkajšou rastovou iniciatívou Coface za posledných viac ako desať rokov,“ povedal výkonný riaditeľ skupiny Coface Xavier Durand. Terajšia akvizícia bude mať podľa vyjadrení spoločnosti neutrálny vplyv na mieru solventnosti Coface. „Akvizícia bude mať pozitívny dopad aj na konkurencieschopnosť pri poisťovaní a zaisťovaní mimotrhových rizík, ktoré budeme naďalej poskytovať v rámci SID Bank,“ uviedol prezident rady SID Bank Sibil Silvan.

SID-PKZ je súčasťou skupiny SID Bank, ktorá vznikla v roku 2005. Spoločnosť SID-PKZ dosiahla vlani hrubé predpísané poistné v hodnote 14,3 mil. eur.

Spoločnosť Coface vznikla v roku 1946 vo Francúzsku. V deväťdesiatych rokoch firma expandovala do zahraničia. Postupne začala vytvárať siete v ďalších krajinách, hlavne v Nemecku a Rakúsku v roku 1991 a vo Veľkej Británii a Taliansku v roku 1992. Spoločnosť pôsobí v oblasti poistenia pohľadávok firiem a manažovaní ich kreditného rizika.

Súvisiace články

Aktuálne správy