Český Aspen ponúka lyžovanie pre miliardárov, záujem je údajne veľký

, seznamzpravy.cz Foto: getty images

Na konci sezóny hlási skiareál Špindlerův Mlýn v Krkonošiach dramatický nárast záujmu o ranné lyžovanie pre VIP klientelu na čerstvo opravenej zjazdovke s obmedzeným počtom lyžiarov. Informuje seznam.cz.

Službu Fresh Track poznáme aj zo stredísk na Slovensku, Špindl ponúka, okrem možnosti zalyžovať si na čerstvo upravenej zjazdovke, aj bezplatné testovanie lyží, welcome drink a bohaté raňajky v reštaurácii na svahu. To všetko za 2490 korún na osobu (97,18 eur). Už v uplynulej sezóne si ale záujemcovia o Fresh Track museli miesto na svahu vopred rezervovať. Počet lyžiarov na svahu je obmedzený kvôli ich komfortu na maximálne päťdesiat. Záujem v končiacej sa sezóne v niektorých dňoch už prevyšoval tento limit.

Pravidelní "freshtrackeri" si môžu v Špindli zaobstarať klubovú kartu Fresh Track Community, ktorá majiteľa oprávňuje ráno prísť na zjazdovku bez predbežnej rezervácie. Ročné členstvo v klube ranných lyžiarov vychádza na 80 tisíc korún bez DPH (asi 3122 eur). Ako píše seznam, napriek tomu je o karty záujem hlavne z radov pražských miliardárov, ktorí do Špindlu pravidelne chodia. "Je to výborná služba, využívam ju pravidelne," potvrdil seznamu jeden z pražských finančníkov, ktorý sa ale k členstvu v klube nechce priznávať verejne.

Špindlerův Mlýn je najdrahším českým lyžiarskym strediskom, ranné lyžovania pre VIP a členstvo vo Fresh Track Community je pre pražských miliardárov pravidelne navštevujúcich Špindl spoločenskou  povinnosťou. Nejde len o šport, ale aj príležitosť na "networking" – teda na neformálny kontakt a preberanie pracovných záležitostí pri raňajkách, nad pohárom šampanského alebo tvrdšieho alkoholu po lyžovaní. Pred poludním pritom už môžu byť biznismeni a finančníci späť v Prahe na obchodných schôdzkach.

Súvisiace články

Aktuálne správy