MOL podáva verejnú ponuku na výkup akcií spoločnosti Slovnaft

Skupina MOL oznámila svoje rozhodnutie podať dobrovoľnú verejnú ponuku minoritným akcionárom spoločnosti Slovnaft na odkup zvyšných akcií spoločnosti. Za týmto krokom je snaha spoločnosti zjednodušiť a racionalizovať akcionársku štruktúru, a tak znížiť celkovú administratívnu náročnosť s vedením spoločnosti na Burze cenných papierov v Bratislave. Ďalšie informácie o verejnej ponuke budú zverejnené po jej posúdení Národnou bankou Slovenska.
Ako informoval hovorca Slovnaftu Anton Molnár, aktuálne je 98,56 % akcií Slovnaftu kontrolovaných spoločnosťou MOL. Zvyšných 1,44 % akcií vlastnia menšinoví akcionári, z toho väčšinu tvoria súkromné osoby. Vzhľadom na nízky objem obchodov s akciami Slovnaftu, dostanú menšinoví akcionári verejnou ponukou možnosť získať hotovosť za výhodných podmienok.
Verejnú ponuku musí schváliť Národná banka Slovenska.
Skupina MOL Group je integrovaná medzinárodná firma aktívna v ropnom a plynárenskom priemysle so sídlom v Budapešti. Je prítomná vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva vyše 26.000 ľudí. Jej portfólio pokrýva rôznorodé činnosti v segmente ropy a zemného plynu v 13 krajinách a v 8 krajinách spoločnosť vykonáva aj výrobné aktivity. Spoločnosť prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v rámci svojho integrovaného dodávateľského reťazca v Maďarsku, Chorvátsku a na Slovensku. Je vlastníkom siete takmer 2000 čerpacích staníc v deviatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy