MOL podáva verejnú ponuku na výkup akcií spoločnosti Slovnaft

Skupina MOL v piatok oznámila svoje rozhodnutie podať dobrovoľnú verejnú ponuku minoritným akcionárom spoločnosti Slovnaft na odkúpenie ich zvyšných akcií. Informoval o tom hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár. Aktuálne je 98,56 % akcií Slovnaftu kontrolovaných skupinou MOL. Zvyšných 1,44% akcií vlastnia menšinoví akcionári, z toho väčšinu tvoria súkromné osoby. Vzhľadom na nízky objem obchodov s akciami Slovnaftu, dostanú menšinoví akcionári verejnou ponukou možnosť získať hotovosť za výhodných podmienok. Verejnú ponuku musí ešte schváliť Národná banka Slovenska (NBS).

Ako ďalej informovala spoločnosť, za týmto krokom je snaha skupiny MOL zjednodušiť a racionalizovať akcionársku štruktúru a znížiť tak celkovú administratívnu náročnosť s vedením spoločnosti na Burze cenných papierov v Bratislave. Ďalšie informácie o verejnej ponuke budú zverejnené po jej posúdení NBS.

Skupina MOL Group je integrovaná medzinárodná firma aktívna v ropnom a plynárenskom priemysle so sídlom v Budapešti. Je prítomná vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva vyše 26 000 ľudí. Jej portfólio pokrýva rôznorodé činnosti v segmente ropy a zemného plynu v 13 krajinách a v 8 krajinách spoločnosť vykonáva aj výrobné aktivity. Spoločnosť MOL Group prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v rámci svojho integrovaného dodávateľského reťazca v Maďarsku, Chorvátsku a na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy