Britské hospodárstvo rastie rýchlejšie, ako sa očakávalo

Štatistický úrad krajiny však poukázal na prieskum agentúry IHS Markit a inštitútu CIPS, z ktorého vyplýva, že firmy si vytvárali zásoby tovarov pred brexitom.

Vytváranie zásob priemyselnými firmami pred brexitom pomohlo ekonomike Veľkej Británie dosiahnuť za trojmesačné obdobie decembra až februára rast na úrovni 0,3 percenta. Hoci rast bol silnejší v porovnaní s predikciou mnohých ekonómov, že bude na úrovni 0,2 percenta, Rob Kent-Smith z britského štatistického úradu konštatoval, že posilňovanie hospodárstva „zostalo mierne“. Rast za tri mesiace do konca februára bol rovnaký ako za tri mesiace do konca januára. Informuje o tom portál bbc.com.

Štatistický úrad Veľkej Británie poukázal na prieskum agentúry IHS Markit a inštitútu CIPS, z ktorého vyplýva, že britské priemyselné firmy si vytvárali zásoby tovarov pred brexitom. Medzimesačný rast priemyslu vo februári bol 0,6 percenta, pričom spracovateľský priemysel posilnil o 0,9 percenta, uviedol štatistický úrad. „Motorom rastu ekonomiky boli opäť služby, pričom pokračoval silný výkon služieb v oblasti informačných technológií,“ uviedol Kent-Smith.

https://www.bbc.com/news/business-47878341

Súvisiace články

Aktuálne správy