Prvá emisia dlhopisov Saudi Aramco vzbudila enormný globálny záujem

Prvá emisia dlhopisov Saudi Aramco vzbudila enormný globálny záujem. Saudskoarabský, štátom kontrolovaný energetický gigant, ktorý chcel z emisie pôvodne získať 10 miliárd USD (8,87 miliardy eur), podľa zdroja oboznámeného so situáciou dostal ponuky v hodnote takmer 100 miliárd USD.

Prvá emisia dlhopisov Saudi Aramco vzbudila enormný globálny záujem.
Saudskoarabský, štátom kontrolovaný energetický gigant, ktorý chcel z emisie pôvodne získať 10 miliárd USD (8,87 miliardy eur), podľa zdroja oboznámeného so situáciou dostal ponuky v hodnote takmer 100 miliárd USD.
Najväčší svetový producent ropy v utorok zvýšil objem emisie dlhopisov na 12 miliárd USD, uviedol pre agentúru AFP zdroj blízky operácii. Dôvodom vydania dlhopisov je podpora diverzifikácie saudskoarabskej ekonomiky. Celkový dopyt po dlhopisoch s rôznou dobou splatnosti (od 3 do 30 rokov) dosiahol podľa zdroja 92 miliárd USD.
Saudskoarabský minister energetiky Chálid Fálih predtým povedal, že koncern chce získať z emisie 10 miliárd USD.
Záujem o vôbec prvú emisiu dlhopisov Saudi Aramco je enormný aj napriek obavám niektorých investorov z vplyvu vlády na koncern. Takisto je to signál, že investori sa vracajú do Saudskej Arábie, ktorej imidž naštrbila vražda novinára Džamála Chášukdžího vlani v októbri.

Súvisiace články

Aktuálne správy