Wizz Air sa pripája ku kampani EASA na potláčanie narušenia poriadku počas letov

Východoeurópska nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air sa pripája ku kampani Európskej agentúry pre bezpečnosť letectva (EASA) „Not on my Flight” (Nie na mojom lete), ktorej cieľom je potlačenie narúšania poriadku a násilného správania sa na európskych leteckých linkách. Informoval o tom v utorok maďarský spravodajský server Híradó.hu.
Wizz Air pripomína, že na čoraz viacerých leteckých spojoch v rámci Európskej únie zaznamenali narušenie poriadku cestujúcimi, ku ktorému sa v 70 % prípadov pridala aj slovná, dokonca i fyzická agresia.
Síce na spojoch Wizz Airu vďaka prísnym pravidlám a patričnému výcviku posádok nezaznamenali v uplynulých rokoch nárast agresivity pasažierov, celkovo v Európe vlani medziročne stúpol počet prípadov narušenia poriadku v lietadlách až o 34 %.
Počet prípadov agresivity je síce podľa týchto aeroliniek v pomere k počtu prepravených cestujúcich zanedbateľný, avšak ich vplyv na nerušené cestovanie a pokoj cestujúcich je aj tak výrazný.
„Prehnaná konzumácia alkoholu, fajčenie na toaletách, slovné a fyzické konflikty na palube či ignorovanie nariadení posádky lietadla odvádzajú pozornosť posádky od plnenia svojich úloh, čo vedie k zbytočným komplikáciám i k výrazným meškaniam spojov,“ píše sa vo vyhlásení Wizz Airu.

Súvisiace články

Aktuálne správy