Okresný súd v Prešove bude pojednávať o kauze Veľký Slavkov

V kauze Veľký Slavkov, v ktorej je Slovenský pozemkový fond (SPF) žalovaný o náhradu škody takmer 100.000.000 eur plus úroky z omeškania, sa v utorok (9. 4.) na Okresnom súde v Prešove uskutoční pojednávanie. TASR o tom informoval hovorca SPF Martin Kormoš.
„Pojednávanie bolo vytýčené v jednom z troch sporov, ktoré sú vedené voči SPF. Konkrétne ide o spor so spoločnosťou Delmeza Limited & Invest limited, ktorého predmetom je zaplatenie údajnej škody viac ako 23.000.000 eur plus úrok z omeškania od roku 2008,“ informovala generálna riaditeľka SPF Adriana Šklíbová.
Podľa Kormoša ide o súdne spory z titulu údajne zmarenej investície OKKO G.E.R. „Ich podstata spočíva v tom, že z nezáväzného oznámenia SPF, ako sa postupuje pri predaji pozemkov, spoločnosti AR PARK, s. r. o., a ARent, a. s., dovodzujú, že išlo o záväzný prísľub k odpredaju pozemkov, ktorý SPF nesplnil. Tým, že fond následne pozemky vydal reštituentom, mal spoločnostiam spôsobiť škodu spočívajúcu v zmarení investície podnikateľského zámeru,“ vysvetlil Kormoš.
Ako dodal, ani jeden zo sporov týkajúcich sa týchto nárokov, ktoré sú podľa informácií dostupných SPF aktuálne postúpené na subjekt DIGITAL FLOOR LTD registrovaný vo Veľkej Británii, a ktoré fond považuje za fiktívne, zatiaľ nebol právoplatne ukončený.

Súvisiace články

Aktuálne správy