Nemecká priemyselná produkcia nečakane vzrástla o 0,7 %

Ekonóm ING Carsten Brzeski však upozornil, že údaje o raste priemyslu vyzerajú zle, ak sa do nich nezahrnie posilnenie stavebníctva o 6,8 %.

Nemecká priemyselná produkcia vo februári nečakane posilnila, keďže ju smerom nahor potiahol silný rast stavebného sektora. Spolkový štatistický úrad v piatok informoval, že sezónne a kalendárne upravená priemyselná produkcia medzimesačne vzrástla o 0,7 percenta, čím prekonala očakávania ekonómov, že posilní o 0,5 percenta. Bez zahrnutia energetiky a stavebníctva však priemyselná výroba medzimesačne o 0,2 percenta klesla.

Ekonóm ING Carsten Brzeski upozornil, že údaje o raste priemyslu vyzerajú zle, ak sa do nich nezahrnie posilnenie stavebného sektora o 6,8 percenta. „Údaje neprinášajú úľavu pre priemysel, iba pre ekonomiku ako celok,“ konštatoval. Dodal, že „brexit a globálne spomalenie dusia nemecký priemysel“, ale jeho ťažkosti sa iba čiastočne môžu vysvetliť vonkajšími faktormi a je príliš skoro na to, aby sa povedalo, ktorým smerom priemysel ide.

Súvisiace články

Aktuálne správy