Poslanci začali na mimoriadnej schôdzi rokovať o odvolávaní ministra dopravy

Opoziční poslanci považujú za najzávažnejší dôvod na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy a výstavby Arpádovi Érsekovi spôsob riadenia a kontroly výstavby úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - tunel Višňové - Dubná Skala.

Národná rada SR začala v piatok ráno rokovať na mimoriadnej 44. schôdzi o návrhu časti opozície na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy a výstavby Arpádovi Érsekovi (Most-Híd). Po tom, čo podpredseda parlamentu Martin Glváč otvoril schôdzu, sa v rokovacej sále prezentovalo 101 poslancov. Ak by sa rokovanie neskončilo do 16:00, bude pokračovať až do skončenia schôdze.

Opoziční poslanci považujú za najzávažnejší dôvod na vyslovenie nedôvery Érsekovi spôsob riadenia a kontroly výstavby úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – tunel Višňové – Dubná Skala. Šéf rezortu dopravy je podľa navrhovateľov zodpovedný za stav cestnej a železničnej infraštruktúry, či služieb štátneho železničného dopravcu, ako aj za pasívny prístup k zlepšeniu dopravných služieb.

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy podpísalo tridsať poslancov za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie Sme rodina, vrátane dvoch nezaradených.

Súvisiace články

Aktuálne správy