Mimoriadna 44. schôdza parlamentu o odvolávaní ministra dopravy sa nezačala

Poslanci neboli uznášaniaschopní. V rokovacej sále sa prezentovalo 67 zákonodarcov a predseda parlamentu Andrej Danko rokovanie prerušil do 9:20.

Mimoriadna 44. schôdza Národnej rady SR o návrhu opozície na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy a výstavby Arpádovi Érsekovi sa vo štvrtok ráno o 9:00 nezačala, poslanci neboli uznášaniaschopní. V rokovacej sále sa prezentovalo 67 zákonodarcov. Predseda parlamentu Andrej Danko rokovanie prerušil do 9:20.

Opoziční poslanci považujú za najzávažnejší dôvod na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy spôsob riadenia a kontroly výstavby úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – tunel Višňové – Dubná Skala. Šéf rezortu dopravy je podľa navrhovateľov zodpovedný za stav cestnej a železničnej infraštruktúry, či služieb štátneho železničného dopravcu, ako aj za pasívny prístup k zlepšeniu dopravných služieb.

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy a výstavby podpísalo tridsať poslancov za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie Sme rodina, vrátane dvoch nezaradených.

Súvisiace články

Aktuálne správy