BBSK pokračuje v oprave cesty do Banskej Štiavnice

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje v oprave cesty III/2530 vedúcej od obce Hodruša-Hámre v Žarnovickom okrese do Banskej Štiavnice. Opravovaný úsek má dĺžku viac ako 4,2 kilometra, priblížila Mária Galajdová, odborný referent pre styk s verejnosťou BBSK.
Práce podľa jej slov pozostávajú z obnovy asfaltobetónových krytov vozovky, doplnení bezpečnostných zariadení a rekonštrukcie siedmich mostov na tejto ceste.
„Stavbu realizuje spoločnosť Eurovia SK, a. s. Celková cena za rekonštrukciu cesty III/2530 a siedmich mostov spolu predstavuje 481.765,28 eura, z toho samotná rekonštrukcia cesty je za 331.696,70 eura s DPH, rekonštrukcia siedmich mostov na tejto ceste za 150.068,58 eura s DPH,“ vyčíslila Galajdová.
Do opravy cesty investoval BBSK aj v minulých rokoch, vtedajší krajskí poslanci zohľadňovali najmä fakt, že cesta má veľký význam pre cestovný ruch. Ide totiž o najkratšiu trasu do Banskej Štiavnice pre návštevníkov, ktorí prichádzajú smerom od Nitry a Bratislavy po diaľnici R1.
Či v jej oprave bude kraj pokračovať aj v ďalších rokoch, sa podľa Galajdovej ešte ukáže. „Momentálne sa uskutočňuje analýza stavu ciest vo vlastníctve BBSK, z ktorej vyplynú investičné priority na nasledujúce rozpočtové obdobia,“ uviedla v tejto súvislosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy