Tržby spoločnosti Euler Hermes vlani stúpli na 2,7 mld. eur

Globálna spoločnosť Euler Hermes, ktorá pôsobí v oblasti poistenia obchodných pohľadávok, dosiahla v minulom roku tržby v objeme 2,705 mld. eur. Medziročne je to o 7 % viac, pričom rast firma evidovala vo väčšine regiónov. Prevádzkový zisk sa vlani zvýšil o 17 % na 431 mil. eur. Spoločnosť dosiahla podľa jej vyjadrení najvyšší zisk za posledných desať rokov.

Čistý príjem sa v minulom roku zvýšil o 8 % na 345 mil. eur. Komerčné portfólio pohľadávok bolo na konci vlaňajška na úrovni 2,096 mld. eur pri raste o 6 %. Tieto výsledky umožňujú spoločnosti urýchliť novú stratégiu, aby sa rozšírila nad rámec svojej tradičnej obchodnej línie poistenia pohľadávok. Tým sa podľa vyjadrení spoločnosti posilní poistenie záruk, riešenie ochrany pred podvodmi, financovanie poistenia a digitálne partnerstvá.

Euler Hermes je spoločnosť pôsobiaca v poistení obchodných pohľadávok a v oblasti hodnotenia rizika, bonity, záruk a inkasa pohľadávok. Sídlo má v Paríži a je prítomná vo viac ako 50 krajinách. Euler Hermes je členom skupiny Allianz.

Súvisiace články

Aktuálne správy