Najviac zahraničných Slovákov priletí na druhé kolo volieb zo zámoria

Na druhé kolo prezidentských volieb priletí zo zahraničia najviac Slovákov z Kanady a Spojených štátov. V porovnaní s prvým kolom prezidentských volieb však záujem o spiatočné letenky z cudziny do Bratislavy a Viedne v medziročnom porovnaní nenarástol. Vyplýva to zo štatistík cestovnej kancelárie Pelikán, najväčšieho slovenského predajcu leteniek.
„Počas prvého volebného víkendu (16. 3. – 17. 3. 2019) išlo v porovnaní s rovnakým marcovým obdobím roku 2018 až o 94-percentný nárast predaných spiatočných leteniek do Bratislavy a Viedne,“ pripomenul PR manažér cestovnej kancelárie Jozef Rybár, poukazujúci aj na to, že pri niektorých letoch dali Slováci za účasť na voľbách za letenky aj stovky až tisíce eur. „Zdá sa však, že väčšiu časť z nich zaujalo prvé kolo volieb, a že svoje finančné a časové možnosti vyčerpali už počas neho,“ naznačil Rybár.
Po USA a Kanade, odkiaľ Slováci v zahraničí najčastejšie letia na druhé kolo volieb, nasledujú Švajčiarsko, Španielsko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko či Nemecko.
Spomínané európske krajiny dominovali ako najčastejšie destinácie, z ktorých Slováci prileteli na prvý prezidentský volebný víkend.

Súvisiace články

Aktuálne správy