PMÚ odsúhlasil predaj distribútora alkoholu Rémy Cointreau firme Mast-Jägermeister

Nemecká spoločnosť Mast-Jägermeister prevzala lokálnu distribúciu francúzskej firmy Rémy Cointreau na Slovensku aj v Českej republike.

Protimonopolný úrad SR (PMÚ) schválil predaj spoločnosti Remy Cointreau Slovakia nemeckej firme Mast-Jägermeister SE. Akvizícia slovenskej pobočky distribučnej firmy patriacej pôvodne do francúzskej skupiny Rémy Cointreau S.A. bola pritom súčasťou obchodu, v ktorom Mast-Jägermeister prevzal taktiež distribučnú pobočku Rémy Cointreau v Českej republike. Obe spoločnosti zaoberajúce sa výrobou a predajom alkoholických nápojov sa na tejto transakcii dohodli ešte v decembri 2018.

Spoločnosť Remy Cointreau Slovakia pritom patrí medzi veľkých distribútorov alkoholických nápojov na Slovensku s ročnými tržbami cez 18 mil. eur. Na slovenskom a českom trhu pôsobí francúzska skupina od roku 2009, kedy prevzala distribučné prevádzky firmy Maxxium. Zaoberá sa distribúciou produkcie materskej spoločnosti Rémy Cointreau, ale taktiež distribúciou prémiových importovaných značiek ďalších výrobcov. Jedným z nich bol práve aj bylinný likér Jägermeister z produkcie nového majiteľa distribučných firiem.

Podľa medializovaných informácií táto transakcia vyplynula aj z postavenia spomínaného likéru na tržbách distribučných firiem Remy Cointreau, kde tvorili významný podiel. Súčasťou dohody má pritom byť aj podmienka, že Mast-Jägermeister bude po prevzatí distribúcie v Českej republike a na Slovensku naopak naďalej v regióne distribuovať produkty Rémy Cointreau, medzi ktoré patrí aj známy koňak Rémy Martin. Súčasťou obchodu bolo taktiež prevzatie takmer 80 zamestnancov distribučných firiem v oboch krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy