Práce na zariadení pre seniorov v Humennom pokračujú podľa harmonogramu

Práce na zariadení pre seniorov v Humennom, ktoré vzniká v budove bývalej materskej školy na Dubníku, pokračujú podľa harmonogramu. Celková cena za dielo predstavuje viac ako 1,8 milióna eur s DPH.
Ako TASR informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta, aktuálne v objekte realizujú búracie práce v interiéroch na prvom a druhom podlaží. „Zrekonštruovalo sa už aj murivo priečok, zdravotechnika, uskutočnili sa aj elektroinštalačné práce, základové konštrukcie pod výťahové šachty a základová doska pod prístavbu jedálne,“ priblížila.
Pracovať budú podľa jej ďalších slov na oceľovej konštrukcii tretieho poschodia a jedálne, dokončí sa obvodové murivo a ďalšie murivo priečok vrátane ich povrchovej úpravy. „Pokračovať sa bude v inštalačných prácach na treťom poschodí, ďalej sa zrekonštruuje strecha, podlahy, budova sa zateplí, nainštalujú sa výťahy a zrekonštruujú sa aj vonkajšie chodníky vrátane terénnych úprav,“ doplnila.
Zariadenie pre seniorov bude mať podľa jej ďalších slov 24 izieb s vlastným sociálnym zariadením a sprchovým kútom. Spolu tam bude ubytovaných maximálne 40 klientov, zamestnanie by tam malo nájsť 20 ľudí. „V rámci interiéru bude vybudovaná nová kotolňa, spoločenská miestnosť, respektíve jedáleň, kuchyňa vrátane skladov, šatne a sociálnych zariadení pre zamestnancov, zriadia sa kancelárie, ošetrovňa, miestnosť pre vodoliečbu, elektroliečbu a fyzioterapiu a pribudne tiež nový osobný a evakuačný výťah,“ vymenovala.
Mesto pripravuje podľa Dochánovej žiadosť o poskytnutie financií zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). „V prípade jej schválenia bude značná časť investícií financovaná práve z neho,“ uviedla. Podľa Plánu investičných akcií na rok 2019, ktorý humenskí poslanci schválili na svojom januárovom zasadnutí, by mohlo ísť o úver vo výške 890.000 eur. Stavbu realizuje prešovská spoločnosť GMT development. Predpokladané ukončenie stavby je na pláne približne v roku 2020 v závislosti od podmienok, ktoré určí práve čerpanie úveru ŠFRB.

Súvisiace články

Aktuálne správy