Výrobca športovej obuvi Nike sa v 3. štvrťroku vrátil k zisku

Americká spoločnosť Nike oznámila za 3. štvrťrok súčasného obchodného roka návrat k zisku, pričom výsledky prekonali očakávania trhov.

Najväčší výrobca športovej obuvi a oblečenia na svete informoval, že za 3. štvrťrok obchodného roka 2018/2019 (december až február) dosiahol zisk 1,10 miliardy USD (966,01 milióna eur), čo na akciu predstavuje 68 centov. Na porovnanie, v rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka vykázala firma stratu 921 miliónov USD (57 centov/akcia). Analytici oslovení agentúrou Reuters očakávali, že Nike zaznamená zisk na akciu na úrovni 65 centov.

Spoločnosť dodala, že pod návrat k vyššiemu než očakávanému zisku sa podpísal výrazný rast tržieb. Ten dokázal vykompenzovať aj zvýšenie administratívnych nákladov. Tržby za 3. štvrťrok 2018/2019 dosiahli 9,61 miliardy USD, čo medziročne predstavuje rast o 7 %. Nike tak splnila očakávania ekonómov, ktorí počítali s tržbami na spomínanej úrovni.
Rast tržieb podporili všetky regióny, najmä však Čína. Na tomto trhu sa tržby spoločnosti zvýšili o 19 %.
V rámci rovnomennej značky Nike dosiahli tržby 9,15 miliardy USD a medziročne tak vzrástli o 8 %. V prípade značky Converse ale klesli o 4 % na 463 miliónov USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy